dinsdag 5 november 2013

Maandag 4 november 2013

Heey iedereen,

Zo deze week begon super grappig. De elders hadden de pincode van hun telefoon 3x verkeerd ingetoetst, waardoor ze dus geen telefoon meer hadden. Wij zusters moesten dat dus allemaal gaan uitzoeken. Na drie dagen kregen ze eindelijk hun telefoon weer terug.
We zijn maandag naar de burcht in Burgdorf geweest. Ik had er zoveel meer van verwacht, maar helaas. Van buiten is het super mooi, maar binnen in het gebouw is het niet veel aan.

Dinsdag hadden we weer austausch met Thun schwesters. Ik had weer de gelegenheid om met sister Siebert te werken. We hadden een paar mensen bezocht en het was best wel koud. Maar heey, dat maakt toch helemaal niks uit? 
In de avond hadden we een diner afspraak bij familie Bader. Een geweldige familie. Ze moesten alleen heel erg lachen om de Nederlandse taal. (Die ga ik dus nooit meer Nederlands leren). 

Woensdag tauste we weer terug en hadden we een lunch afspraak bij de vrouw van de wijk zendingsleider. Zij is onze GML
We hadden in de avond nog een afspraak bij een lid van onze ward en Aida. Aida is onze onderzoekster met een doopdatum. We hopen echt dat die door kan gaan. We hebben een datum gepland op16 november, maar die kan nog waarschijnlijk een week verschoven worden, omdat ze niet zo veel naar de kerk komt. Ook heeft ze niet zoveel afspraken met ons, dus hopen we wel dat de 16e doorgaat. 

Donderdag hebben we iemand gevonden en hij is geweldig. Hij woont tien jaar in Zwitserland en spreekt Engels. Hij heeft voor een lange tijd aan de drugs gezeten. Hij deed werkelijk alles om aan de drugs te komen. Vijf maanden geleden heeft hij gezegd: ik stop. Twee maanden terug is hij gestopt met roken en nu ook met drinken. 
Hij bad elke dag om te vragen welke kerk de ware kerk is. (Like Joseph Smith).
Wij zeiden kortweg, "Well here we are". Hij is erg open en dat is alleen maar goed.

Vrijdag waren we weer bij sister Sommer YEAY!!!
She is like my mission grandma.
We hadden planning, nu was er niet heel veel te plannen, want heel de week is vol gepland. 'S Avonds weer een diner appointment bij de assistent van de zendingswijkleider. Hij heeft twee super schattige kinderen. Bij hem hebben we een paar grappige zendingsverhalen gehoord. Afgelopen zaterdag hadden we een interview met onze zendingspresident en zijn vrouw. Maar het leukste was de stake conference. Het was natuurlijk in het Duits, maar het was super cool dat ik begrijp wat werd gezegd. Daarna moesten we thuis eten. Een keer wat anders hè?

Zondag hadden we stake conferents in Basel. Ik zat in het koor, maar het enige probleem was dat ik rondloop met een verkoudheid en dat mijn stem soms gewoon helemaal weg is. Maar het was alsnog super leuk om te doen.
In de avond hadden we een afspraak met president Gappmaier. Hij is tweede raadgever van president Miles) . Elk jaar heeft hij een advent raam en hij weet niet meer wat hij voor thema moet doen. Dus volgde hij de raad van Elder Nelson: vraagt het de zendelingen zij kunnen helpen. Als iemand een idee heeft, geef dit dan aan iemand door of schrijf een brief.

Vandaag zijn we wezen hiken van Kirchberg naar Wynigen. Je kan opzoeken waar dat is en hoelang je moet lopen. We wilden hiken, want alleen dan kan ik weer even een broek dragen. We kunnen daar mailen. We liepen er ongeveer 1.10 uur over en vonden dat we dat snel hadden gedaan.
Vanavond weer een diner apointment YEAY!!

Well, ik wens jullie een hele fijne week toe en tot de volgende week.

Liebe Grüße,

Schwester Bakker





Geen opmerkingen:

Een reactie posten